Mario Kart Live: Home Circuit trailer

Tover in Mario Kart Live: Home Circuit elke ruimte om in een racebaan!

Mario Kart Live: Home Circuit bevat alles wat Nintendo Switch-bezitters nodig hebben om meteen met racen te kunnen beginnen: één kart – met Mario of Luigi achter het stuur, afhankelijk van de gekozen set – plus vier poortjes, twee richtingsborden die spelers kunnen gebruiken om hun tracks uit te breiden, en een USB-oplaadsnoer voor de kart. De software is gratis te downloaden in de Nintendo Shop, waarna je deze kunt synchroniseren met de fysieke kart.

De spelers kunnen zelf de lay-out van de baan bepalen door de vier poortjes in hun omgeving te plaatsen, om er vervolgens doorheen te racen. Met een beetje creatief denken kunnen spelers vele verschillende tracks ontwerpen, van klassieke tot meer complexe lay-outs, vol bochten en wendingen. Om te kunnen spelen wordt een ruimte van minstens 3,5 x 3 meter aanbevolen, maar los daarvan kan elke leefomgeving, groot of klein, worden getransformeerd in een unieke Mario Kart-ervaring, waarbij zelfs in kleinere kamers talloze baancombinaties mogelijk zijn. En als de baan eenmaal is opgezet, kan de race beginnen!

De hoofdstand van Mario Kart Live: Home Circuit is de grand prix, deze laat spelers het opnemen tegen de Koopalings in acht grand prix-races met in totaal 24 verschillende tracks. Doordat in elke race bekende Mario Kart-elementen in de game van invloed zijn op de fysieke kart, krijgt de hectische fun van Mario Kart een heel nieuwe dimensie. Zo krijgt de fysieke kart een snelheidsboost als de speler in de game een sprintpaddenstoel pakt, terwijl hij tot stilstand komt door een treffer met een rood schild. Er zijn vele beroemde items uit de Mario Kart-serie in de game verwerkt, inclusief de glibberige bananenschillen, inkt spuitende Bloopers, en zelfs Bullet Bills die de kart automatisch op hoge snelheid over de track laten racen. Verschillende omgevingsthema’s, zoals onder water, lava en retro, zorgen voor nog meer uitdaging met in-game-gevaren en -features – die allemaal van invloed zijn op de werkelijke kart. Spelers kunnen in-game ook munten verzamelen die aanpassingsopties ontgrendelen, zodat ze hun in-game uiterlijk kunnen aanpassen met diverse kostuums en soorten karts. Net als in Mario Kart 8 Deluxe, is er ook stuurhulp beschikbaar. Deze functie helpt de kart op de baan te houden, zodat ook jongere of minder geoefende spelers in de fun kunnen delen.

Naast de grand prix-stand zijn er ook andere manieren om Mario Kart Live: Home Circuit te spelen:

    • Eigen race: Deze stand biedt spelers zelfs nog meer ruimte om creatief te worden. Ze kunnen niet alleen de fysieke lay-out van de track ontwerpen, maar ook gevaren, items en meer toevoegen om werkelijk unieke creaties tot leven te wekken.
    • Tijdrace: Spelers maken zelf een track om er vervolgens een zo snel mogelijke tijd op te behalen. Vervolgens kunnen spelers het opnieuw proberen om een snellere tijd neer te zetten, of de Nintendo Switch aan een andere speler geven om te zien wie de snelste is. Zo kunnen spelers het tegen elkaar opnemen zonder dat hier een extra Nintendo Switch-systeem of exemplaar van Mario Kart Live: Home Circuit voor nodig is.
    • Spiegelstand: Spelers die een extra uitdaging verlangen zitten goed in de spiegelstand, die hen alle Grand Prix-tracks in gespiegelde vorm laat spelen – zodat je zo’n track weer helemaal opnieuw moet leren kennen.

Author: Nino

Mijn eerste console was de SEGA Mastersystem II en sindsdien game ik op verschillende platformen. Geef mij maar allerlei toffe games, coole toys en adembenemende art!

Share This Post On