Fractured in Alterac Valley Review

  • Titel: Fractured in Alterac Valley
  • Uitgever: Blizzard Entertainment
  • Platform: PC
  • Releasedatum: 7 december 2021

Fractured in Alterac Valley meta voelt als déjà vu.

Om het kwartaal staan we weer te popelen om aan de slag te gaan met een splinternieuwe Hearthstone uitbreiding. Dit keer in de vorm van Fractured in Alterac Valley. Een nieuw avontuur dat zich voornamelijk richt op de strijd tussen de Frostwolf orcs en de Stormpike dwarfs. De eerste twee weken van een nieuwe uitbreiding zijn echter altijd een beetje rommelig. De meta moet nog herstellen en het loont nog niet om je dust te besteden om een deck te bouwen. Voor je het weet is deze namelijk niet competitief meer en krijg je geen dust terug. Wij zijn de afgelopen week in ieder geval druk bezig geweest om de ladder te beklimmen en allerlei nieuwe decks te testen. Hoe dit ons is bevallen lees je hier.

Fractured in Alterac VAlley Rewards
Fractured in Alterac Valley

Frostwolf of Stormpike, wie krijgt jouw zegen?

De temperatuur is misschien ijzig laag, maar de spanningen op het strijdveld lopen alleen maar op. De Horde en Alliance strijden namelijk voor eer en de scherven van een gevallen Naaru. Voordat je de nieuwe uitbreiding echter kunt starten krijg je een keuze. Kies je voor Drek’Thar, de bloeddorstige krijger van de Frostwolf clan. Of krijgt juist Vanndar Stormpike jouw zegen? Met jouw gratis gouden Legendary kun je in ieder geval meteen aan de slag om een leuk deck in elkaar te zetten. 

Piraten en Librams zijn nog altijd koning…

Laten we beginnen met de grootste frustratie die Fractured in Alterac Valley ons brengt. De meta wordt op dit moment nog altijd beheerst door een tweetal krachtige decks die ook gedurende de laatste uitbreiding bovenaan stonden. Libra Paladin en Pirate Warrior staan voorlopig namelijk ook deze uitbreiding aan de top. Dit komt de meta echt niet tot goede. Gelukkig kreeg ik een Mega Bundle van Blizzard Entertainment die me zeker op weg heeft geholpen bij het samenstellen van nieuwe decks. 

Normaal gesproken speel ik Hunter. Waarom? Omdat mijn allereerste World of Warcraft personage ook een Orc Hunter was en ik nog altijd een zwak heb voor de iconische class. Facehunter decks zijn goedkoop en vrij makkelijk te spelen. Maar na een keiharde nerf van de Irondeep Trogg kaart heeft Facehunter best wat kracht verloren. Hunter is nog steeds een prima class, maar als je de ladder snel wilt beklimmen kun je beter overlopen. Na wat onderzoek besloot ik daarom toch maar een Quest Warrior deck te bouwen die het moet hebben van Piraten. Winnen is een stuk makkelijker, maar wat voel ik me zo nu en dan toch vies. Verder heb ik nog een Garrote Rogue deck gebouwd die zeker plezier met zich mee brengt maar gewoon niet op kan tegen de kracht van piraten.

Een aangename toevoeging in Fractured in Alterac Valley zijn de nieuwe Hero kaarten. Elke class kan er eentje gebruiken en een aantal zijn vreselijk leuk om tegen een nietsvermoedende tegenstander in te zetten. Sommige helden hebben speciale wapens en je Hero Power verandert natuurlijk ook mee. Een heldin als Lightforged Cariel is een goed voorbeeld. Haar Battlecry luidt: “Deal 2 damage to all enemies. Equip a 2/5 Immovable Object.” Het wapen kan je uit de meest benarde situaties bevrijden. De Immovable Object verliest ten eerste geen durability en zorgt er voor dat je held maar de helft aan schade kan ontvangen. Daar komt ook nog eens een belachelijke Hero Power bij die een willekeurige minion in je hand +4/+4 geeft. Paladin’s hebben het ook deze uitbreiding dus heel erg goed.

Een aangename toevoeging in Fractured in Alterac Valley zijn de nieuwe Hero kaarten.

Een nieuwe uitbreiding is niets zonder een nieuw Keyword. Dit keer is het Honorable Kill. Ondanks de bittere strijd tussen de Horde en Alliance wordt er nog wel met eer gevochten (mits je geen Libram Paladin of Quest Warrior bent) . Een Honorable Kill zorgt voor een bonus effect als je hiermee de precieze schade op een minion van je tegenstander aanricht. Dit nieuwe keyword is dus zeker een geweldige toevoeging en zorgt voor allerlei interessante nieuwe gameplay mogelijkheden. Tot slot zijn er ook nog nieuwe strategische Objectives kaarten. Deze spreuken geven je gedurende drie beurten allerlei handige effecten en kunnen een verloren partij omdraaien naar een zege.

De Duels modus gun ik normaal gesproken nooit echt aandacht. Hier is deze uitbreiding echter heel wat verandering in gekomen. De vervelende Libram Paladin/ Quest Warrior meta heeft er voor gezorgd dat ik zo nu en dan even wat anders moest doen. Duels was hierbij de perfecte oplossing. De willekeurigheid en de bizarre decks die je kunt bouwen zorgden voor heel wat speelplezier. Het is echter nog niet gelukt om de twaalf wins te bereiken, maar ik geef niet op!

 

Fractured in Alterac VAlley Rewards

Niets nieuws onder de zon

Op grafisch gebied is er over Hearthstone nooit echt veel te vertellen. De game oogt simplistisch, maar bevat bijvoorbeeld wel hele mooie artwork op de honderden kaarten die inmiddels zijn uitgebracht. Tegenwoordig zijn er ook veel geanimeerde kaarten en portretten in de game te vinden. Blizzard Entertainment doet nog altijd zijn ding en dat is voor deze game prima.

IRUFractured in Alterac Valley chooseNN4BJ4MKS1636506112563

Fractured in Alterac Valley voegt een hele lading content aan de game toe

In Hearthstone is altijd wel genoeg te doen. De uitbreiding voegt 135 nieuwe kaarten toe, helden, spreuken en nog veel meer. Daarnaast kun je natuurlijk nog altijd aan de slag met modi als Mercenaries, Duels, Arena en Solo Adventures. Ik ben zeer benieuwd wat we dit keer van de nieuwe Solo Adventure kunnen verwachten. Je bent in ieder geval tot de volgende uitbreiding wel weer zoet.

Fractured in Alterac Valley heeft veel potentie

Als we de huidige meta even buiten beschouwing laten en hopen dat deze de komende weken een beetje verandert heeft de nieuwe uitbreiding erg veel potentie. De toegevoegde hero kaarten zijn erg cool en de Honorable Kill keyword zorgt voor interessante mogelijkheden en situaties. Daarnaast is er ook een heleboel plezier in de andere modi te vinden. Hetgeen waar ik het meeste naar uitkijk is echter de nieuwe solo adventure. Wat dit precies wordt weet ik eerlijk gezegd nog niet, maar Blizzard kennende wordt het zeker vermakelijk. 

Author: Nino

Mijn eerste console was de SEGA Mastersystem II en sindsdien game ik op verschillende platformen. Geef mij maar allerlei toffe games, coole toys en adembenemende art!

Share This Post On