Mortal Kombat 11: Aftermath Review

  • Titel: Mortal Kombat 11: Aftermath
  • Uitgever: Warner Bros. Interactive
  • Platform: Xbox One
  • Releasedatum: 26 mei 2020

Mortal Kombat 11: Aftermath zit boordevol nieuwe content

Mortal Kombat 11 is sinds de release in 2019 nog altijd een van de vetste vechtgames die op dit moment op de markt is. Dat we enorm van de game hebben genoten kunnen jullie hier terug lezen. Iets meer dan een jaar na de originele release verwent NetherRealm Studios fans nu met Mortal Kombat 11: Aftermath. Een uitbreiding vol nostalgische gameplay elementen en ongetwijfeld een liefdesbrief aan de fans. Maar kan deze nieuwe uitbreiding de pittige verkoopprijs verantwoorden? Je leest het hier in onze review.

Shang Tsung is nog altijd een slang

De campaign van Mortal Kombat 11: Aftermath begint meteen na het einde van Mortal Kombat 11. NetherRealm heeft er echter voor gezorgd dat de uitbreiding een aparte speelervaring is. Je kunt dus meteen aan de gang met Aftermath, ook als je de campaign van de originele game nog niet hebt uitgespeeld. Maak je borst dus maar nat voor een tijdreis-avontuur. Shang Tsung, Nightwolf en Fujin reizen namelijk naar het verleden af om Kronika’s kroon te bemachtigen en de toekomst te veranderen. Waarom houden we liever geheim.

Oude krijgers in een nieuw jasje

Mortal Kombat 11: Aftermath voegt een drietal nieuwe krijgers toe aan het reeds imposante rooster van Mortal Kombat 11 vechtersbazen. Sheeva is eindelijk terug en stampt er weer op los. Dankzij haar vier armen kun je op verschillende manieren vuurballen op nietsvermoedende tegenstanders af vuren. Om ze vervolgens af te maken met een brute combo. Fujin is ook eindelijk aan de game toegevoegd. De god van de wind maakt gebruik van zijn zwaard en kruisboog, wat voor bloederige aanvallen zorgt. Daarnaast moet je natuurlijk enorm oppassen voor zijn wind eigenschappen. Voor je het weet zweef je machteloos in de lucht en kun je niets anders doen dan toekijken hoe Fujin korte metten met je maakt. Tot slot is er mijn persoonlijke favorite: Robocop. Naast zijn geweldige persoonlijkheid past mijn geliefde cyborg perfect in een game als Mortal Kombat 11. Zijn aanvallen verwijzen naar zijn films en om de haverklap zie je weer een coole easter egg of quote voorbij komen. Uiteraard zijn er ook weer talloze nieuwe cosmetische items in de game te vinden waarmee je jouw krijgers naar hartenlust kunt aanpassen.

Stages als Dead Pool en Soul Chamber zijn ook eindelijk terug en nog mooier dan ooit. 

Dankzij de nieuwe uitbreiding zijn er ook kosteloos allerlei nieuwe gameplay elementen aan Mortal Kombat 11 toegevoegd. Je betaalt in feite voor de nieuwe campaign en de drie personages. Maar iedereen heeft toegang tot Friendships en splinternieuwe stage Fatalities. Het heeft even geduurd, maar nu kunnen we ook eindelijk onze tegenstanders op een vriendelijke manier naar de verdoemenis helpen. This brings back memories…good memories!

Aftermath ziet er ook geweldig uit

Mortal Kombat 11 was al een prachtige game en met de Aftermath uitbreiding is niets mis. De personages zien er nog steeds geweldig uit en dit zie je vooral in hun gezichtsuitdrukkingen en vele details van hun kostuums. Qua animaties zien de vele vechtstijlen er levensecht en bijzonder vloeiend uit. Stages als Dead Pool en Soul Chamber zijn ook eindelijk terug en nog mooier dan ooit. 

Mortal Kombat 11 zat al volgestampt met content

Dankzij de nieuwe uitbreiding ontvangt Mortal Kombat 11 nog meer content die iedereen wel iets te bieden heeft. Je kunt aan de slag met de uitgebreide story modus waar je, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, minstens een zestal uren mee bezig zal zijn. Plak hier nog vier uur extra bij op dankzij Aftermath. Daarnaast kun je ook mog steeds knokken in de uitdagende Tower of Time modus. Hier vind je verschillende vijanden en speciale beloningen waar timers aan verbonden zijn. Om de zoveel uren worden ze namelijk gereset. In de Klassic Tower modus kun je de verschillende character endings en zeldzame items vrijspelen die nodig zijn om een nieuw gebied in de Krypt te openen. Als je liever online aan de slag wilt kun je dit natuurlijk ook gewoon doen. Vecht tegen andere spelers, start een toernooi of laat een team van drie krijgers een A.I. Battle voor je uitvechten. In deze modus kun je een defensief en offensief team samenstellen. Door te winnen ontvang je vervolgens augments waarmee je gear kunt verbeteren. Lukt het je maar niet om een bepaalde fatality uit te voeren? Ga dan lekker even op je gemak oefenen in de speciale training modi. Kortom, er is nog altijd van alles te doen in Mortal Kombat 11.

Is Mortal Kombat 11: Aftermath een must-have?

De afgelopen week hebben we ons enorm vermaakt met Mortal Kombat 11: Aftermath. Vooral Robocop groeide vrij snel uit tot een van de leukste personages die aan de game is toegevoegd. De campaign is niet super lang en speel je ongeveer in vier uurtjes wel uit. Maar deze was zeker de moeite waard. Je merkt wel dat de devs van NetherRealm Studios enorm hun best hebben gedaan om Aftermath een geweldige speelervaring te maken. Het enige minpuntje dat ik heb kunnen vinden is dat de uitbreiding vrij prijzig is. Inmiddels is de originele game aardig in prijs gedaald, maar toch betaal je nog minstens €69,98 als je beiden in huis wilt halen. Voor spelers die de originele game nog niet hebben zou ik willen adviseren om misschien even op een “Kollektion” editie te wachten. Dan grijp je voor een leuke prijs meteen de originele game met alle dlc en de uitbreiding.  Heb je de originele game al in huis? Mooi, Mortal Kombat 11: Aftermath is dan zeker wel een aanschaf waard.

Author: Nino

Mijn eerste console was de SEGA Mastersystem II en sindsdien game ik op verschillende platformen. Geef mij maar allerlei toffe games, coole toys en adembenemende art!

Share This Post On