Bandai Spirits brengt Evangelion naar de Real Grade lijn

Bandai Spirits heeft grootse plannen voor de toekomst van modelbouw!

De modelbouwers onder ons kunnen sinds de zomer van van 2010 al lekker knutselen met de geweldige Real Grade lijn van Bandai Spirits. Deze bouwpakketten hebben als kenmerk dat ze zelfs in 1/144 schaal enorm veel details bevatten, verpakt worden met een lading accessoires en tevens geweldige kleur-separatie bevatten. Na al die prachtige bouwpakketten uit het omvangrijke Gundam universum zal in het voorjaar van 2020 het Evangelion-universum aan de lijn worden toegevoegd.

Dit begint met de EVA-01 uit de populaire animatie serie en films. De EVA-01 zal in twee variaties uitgebracht worden, namelijk de standard en deluxe versies. Het grote verschil tussen de twee is dat de deluxe versie het iconische mobiele transport platform zal bevatten. Verder wordt de EVA-01 geleverd met de volgende accessoires:

  •  Progressive Knife
  •  Pallet rifle
  •  Umbilical Cable
  •  Entry Plug
  •  12 verschillende handen

Met een beetje geluk zullen hopelijk ook de andere EVA eenheden volgend jaar uitgebracht worden. De meeste fans willen immers minimaal het trio (inmiddels kwartet) uit de Evangelion serie compleet maken. Bandai Spirits zou namelijk gek zijn als ze dit niet doen. Er is helaas wel een grote kans dat dit Premium Bandai producten worden, die redelijk prijzig zijn om uit Japan te bemachtigen als je geen inwoner van het land bent. Tegenwoordige zijn er echter wel een aantal betrouwbare proxy-diensten die voor een kleine vergoeding moeilijk verkrijgbare bouwpakketten bij je voordeur laten afleveren.  Schijnbaar is de onthulling van de Real Grade EVA-01 niet zomaar. De allernieuwste Evangelion animatie: Evangelion 3.0 + 1.0 zal namelijk na vele jaren uitstel eindelijk vanaf juni 2020 in de Japanse bioscopen te zien zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten en zijn vastberaden om in maart eentje op te pikken bij Yamada Denki in Ikebukuro. Bekijk hieronder nog wat wat digitale concepten van de EVA-o1.

Author: Nino

Mijn eerste console was de SEGA Mastersystem II en sindsdien game ik op verschillende platformen. Geef mij maar allerlei toffe games, coole toys en adembenemende art!

Share This Post On