World of Tanks ontvangt nieuwe ray tracing technologie

Wargaming en Intel werken samen om graphics te verbeteren!

Sinds maart 2018 werd de core graphics engine van World of Tanks aangepakt en zichtbaar verbeterd met de introductie van Update 1.0. Het is nu echter tijd om een stap verder te gaan en nieuwe technologie te implementeren in deze core engine. Een van de nieuwe elementen komt in de vorm van de nieuwste ray tracing technologie. Deze tech zal er voor zorgen dat grafische kaarten die DirectX 11 ondersteunen vrijwel levensechte schaduwen zullen kunnen genereren. Dit betekent dat zelfs de meest recent uitgebrachte notebooks met geintegreerde Intel graphics kaarten geen speciale grafische kaart nodig zullen hebben om gebruik te maken van de ray tracing mogelijkheden.

Schaduwen zijn ook belangrijk

Het correcte gebruik van schaduwen is al een lange tijd een groot probleem voor ontwikkelaars. In het geval van Wargaming zorgde het er voor dat voertuigen in World of Tanks gedetailleerder werden, maar de schaduwen van deze voertuigen achterbleven. De verandering was dus zeker nodig. Wargaming gaat nu Intel Embree tech gebruiken om spelers levensechte schaduwen te laten ervaren, die zich bovendien gedragen als schaduwen in de echte wereld.

“Ray tracing is a true revolution in video game graphics that is happening before our eyes—and we at Wargaming are among the revolutionaries,” zei Bronislav Sviglo, World of Tanks Render Team Lead. “The development of ray-traced shadow tech with the help of our partners from Intel is just the beginning. Take a look at the fruits of our labor today—download World of Tanks enCore RT!”

Dit is echter nog maar het begin en dankzij Intel’s technologie kunnen we de komende jaren allerlei spannende nieuwe mogelijkheden op grafisch gebied verwachten. Realistische reflecties, ambient occlusion, global illumination en nog veel meer! Op dit moment kan helaas geen enkele computer dit in real-time bereiken, al kun je in de nabije toekomst al wel gewoon van de ray-traced schaduwen in World of Tanks genieten.

Om alvast een voorproefje te krijgen kunnen spelers de World of Tanks enCore RT app hier downloaden. Open de app, pas de ray tracing kwaliteit aan en test of jouw computer de nieuwe technologie aan kan.

Meer Wargaming nieuws:

The Offspring gaat samenwerken met World of Tanks

Blitz Twister Cup 2019 gaat binnenkort van start

Author: Nino

Mijn eerste console was de SEGA Mastersystem II en sindsdien game ik op verschillende platformen. Geef mij maar allerlei toffe games, coole toys en adembenemende art!

Share This Post On