Ubisoft Berlijn opent begin 2018 en gaat meewerken aan Far Cry-serie

Ubisoft gaat nog meer uitbreiden!

Ubisoft heeft meer informatie over haar nieuwe ontwikkelingsstudio in Berlijn onthuld. Het team gaat zich focussen op het meewerken aan grote Ubisoft-franchises, te beginnen met de geprezen Far Cry-serie. Istvan Tajnay is aangewezen als Studio Manager en rapporteert aan Benedikt Grindel, Managing Director van Ubisoft Blue Byte. Istvan werkt bij Ubisoft Blue Byte sinds 2012, meest recentelijk als Studio Operations Director. De studio in Berlijn opent begin 2018.

We zijn erg blij met de opening van Ubisoft Berlijn en we kijken ernaar uit om mee te werken aan de Far Cry-serie, samen met de andere Ubisoft-teams“, aldus Istvan Tajnay, Studio Manager bij Ubisoft Berlijn. “In het eerste jaar gaan we een kernteam van ongeveer 50 ontwikkelaars samenstellen, elk met hun eigen expertise. We zijn momenteel aan het rekruteren om deze posities in te vullen en tot dusver is de ontvangst overweldigend positief en krijgen we kandidaten van hoog niveau binnen.

De nieuwe studio bevindt zich in het centrum van Berlijn, op wandelafstand van de beroemde winkelstraat Kurfürstendamm, de Berlijnse Zoo en de Kaiser Wilhelm Memorial Church.

Als onderdeel van Ubisofts globale groeistrategie, kijken we uit naar het opbouwen van onze teams binnen Ubisoft Berlijn in de komende jaren. Deze groei is natuurlijk ook afhankelijk van de toekomstige ontwikkeling wat betreft financiering van videogames in Duitsland”, aldus Benedikt Grindel, Managing Director bij Ubisoft Blue Byte. “Ik ben er zeker van dat we we met Istvan Tajnay een sterk iemand aan het hoofd van onze studio hebben staan, die klaar is voor deze uitdaging. We brengen een deel van de ontwikkeling van Far Cry terug naar het land van oorsprong, wat uiteraard geweldig nieuws is.

Ubisoft Berlijn wordt de derde productiestudio in Duitsland, naast de twee Blue Byte-studios in Düsseldorf en Mainz. Ubisoft heeft wereldwijd meer dan 12.000 werknemers, waarvan 80% in productie werkt. Naast Ubisoft Berlijn, komen er ook nieuwe studio’s in Saguenay (Quebec, Canada), Stockholm (Zweden) en Bordeaux (Frankrijk). Wil je ook bij een Duitse Ubisoft studio werken? Neem dan hier een kijkje.

Ubisift Berlin

Author: Nino

Mijn eerste console was de SEGA Mastersystem II en sindsdien game ik op verschillende platformen. Geef mij maar allerlei toffe games, coole toys en adembenemende art!

Share This Post On