SoulWorker – Gamescom 2017 hands-on

Maak kennis met SoulWorker!

SoulWorker is een Zuid Koreaanse multiplayer action RPG die gepresenteerd wordt in een prachtige cell shaded anime stijl. In SoulWorker draait het vooral om de explosieve real time combat die vanuit een third-person perspectief wordt gespeeld. Bewapend met een muis en keyboard (of controller, voor de mensen die dat fijner vinden spelen) kies je uit een van vier originele tieners die onze wereld moeten beschermen. SoulWorker speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin emoties de class en het gebruik van hun wapen bepalen. Haru Estia is een vriendelijke meid die bewapend is met de Soulum Sword. Met wraak als haar emotionele drijfveer hakt ze vijanden met veel plezier in mootjes. Erwin Arclight is de enige mannelijke krijger en moet het hebben van zijn krachtige Gun Jazz pistolen. Genot is zijn drijfveer en Erwin houdt enorm van gevaar. Hij neemt de meeste situaties absoluut niet serieus. Lilly Bloommerchen maakt gebruik van de Myst Scythe en laat zich leiden door de emotie waanzin. Stella Unibell is tot slot het meest unieke personage en bovendien de jongste SoulWorker. Haar wapen is de Howling Guitar en deze kan gebruikt worden voor zowel offensieve als defensieve doeleinden.

SoulWorker ingame

In SoulWorker sta je samen sterk

Nodig drie vrienden uit en ga met vier man aan de slag met allerlei PVE co-op content. Dit kunnen simplistische missies zijn, uitdagende dungeons, maar ook raids zodra je level 50 hebt bereikt. Met veel gemak tover je allerlei gave combo’s uit je vingertoppen en dat maakt de combat enorm bevredigend. Wij kozen voor Lilly Bloommerchen en hakten met veel geweld kwaadaardige monsters doormidden met behulp van de Myst Scythe. De dungeons die we speelden bestonden voornamelijk uit het vernietigen van thrash vijanden en een eindbaas. Voor de demo konden we helaas niet aan de slag met een raid. Wel kregen we een indruk van de eerste twee dungeon bazen. De baasgevechten waren zelfs op de hard moeilijkheidsgraad niet echt een uitdaging, maar dat had ook zeker te maken met de drie aanwezige Lion Games medewerkers die gedurende ons hele avontuur het voortouw namen.

SoulWorker bevat maar liefst meer dan 100 PVE dungeons die spelers belonen met waardevolle loot. De wereld bevat vier grote steden die als questhub fungeren. Het gebied in het midden is de PVP zone waarin je het tegen zowel NPC’s als menselijke spelers kunt opnemen. In het zuiden vind je de stad Grace, het oosten Candus, het westen Ruin en tot slot Rucco in het noorden. Je hoeft gelukkig niet perse het gevaarlijke PVP gebied te doorkruisen, want je kunt gebruik maken van een helikopter die je binnen een handomdraai naar de gewenste bestemming brengt.

Soulworker dash

Prachtige cell shaded graphics

De grafische stijl van SoulWorker is werkelijk prachtig en kan zich meten met de Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm games. Het fijne is bovendien dat je zeker geen high-end game PC nodig hebt om deze titel te kunnen spelen. Het verhaal wordt op een dynamische wijze verteld en bevat zowel een Engelse als Japanse voice-over. Verder kun je ook allerlei cosmetische items verzamelen om jouw SoulWorker held of heldin een persoonlijk tintje te geven. Dit staat volledig los van de verschillende items die je als uitrusting kunt gebruiken. Je zult namelijk ook allerlei items vinden die de eigenschappen van je personage zullen verbeteren.

SoulWorker open bèta

Eind 2017 zal Lion Games een speciale open bèta van SoulWorker lanceren. Hiermee kunnen spelers een veel betere indruk van de game krijgen. SoulWorker is namelijk een titel die vooral met een groep vrienden enorm plezierig is om te spelen. Dat wil overigens niet zeggen dat je de game niet in je eentje kunt spelen, want dat is ook prima mogelijk. Goede spelers kunnen zelfs dungeons en raids in hun eentje overwinnen, technisch gezien kun je namelijk iedere vijandige aanval ontwijken. Dit is natuurlijk wel enkel weggelegd voor spelers die extreem goed in de game zijn. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd wat de open bèta ons zal brengen. Wij zijn er klaar voor!

Author: Nino

Mijn eerste console was de SEGA Mastersystem II en sindsdien game ik op verschillende platformen. Geef mij maar allerlei toffe games, coole toys en adembenemende art!

Share This Post On