Gundam Barbatos vanaf november verkrijgbaar als MG

  • Naam: Gundam Barbatos
  • Lijn: Master Grade (MG)
  • Uitgever: Bandai Spirits
  • Schaal: 1/100
  • Releasedatum: november 2019
  • Prijs: 4950 Yen

Gundam Barbatos ontvangt eindelijk de Master Grade behandeling

Fans van de populaire Mobile Suit Gundam: Iron Blooded Orphans anime kennen de Gundam Barbatos al wel. Deze mobile suit is namelijk één van de tweeënzeventig Gundam frames die tijdens de Calamity oorlog gebruikt werd om dood en verderf te zaaien. Nadat de Barbatos driehonderd jaar later opgegraven werd besloten de vinders deze als energiereactor te gebruiken. Piloot Mikazuki Augus stapt op een dag in het kolossale gevaarte en hier start het avontuur van de Iron Blooded Orphans.

Heeft Bandai Spirits eindelijk naar fans geluisterd?

Nou zijn er de afgelopen jaren al talloze versies van de Gundam Barbatos door Bandai Spirits uitgebracht. Vrijwel alle vormen van de Barbatos werden vertegenwoordigd in High Grade, No Grade en Metal Build varianten. Maar dit jaar zal er eindelijk een heuse Master Grade versie van de duivelse Gundam uitgebracht worden. Bewapend met een knots, zwaard en 300mm kannon is geen enkel vijand tegen de Barbatos opgewassen. Nou maar hopen dat hij die knots een beetje goed kan vasthouden. In het verleden was dit namelijk een van de grootste minpunten van de andere bouwpakketten.

Het inner-frame, waar Master Grade bouwpakketten voornamelijk om bekend staan, ziet er geweldig uit. Het slechte nieuws is dat we tot november zullen moeten wachten om het gevaarte in elkaar te zetten. Het duurt dus nog wel even voordat we met Mikazuki’s geliefde robot aan de slag kunnen. Als je echt niet tot november kunt wachten kun je natuurlijk ook gewoon de Nu Gundam in huis halen. Gelukkig hebben we hier in de gigantische backlog nog wel een limited edition No Grade Barbatos Lupus Rex liggen. Is het misschien eindelijk tijd om deze in elkaar te zetten? Deze prachtige modelkit werd in 2017 bemachtigd in een klein modelbouw winkeltje in Kawagoe, Japan. Al ruim honderd jaar lang is dit familiebedrijf de aangewezen plek om in Kawagoe modelbouw aan te schaffen. We raden het je zeker aan om er een keertje op bezoek te gaan. 

Author: Nino

Mijn eerste console was de SEGA Mastersystem II en sindsdien game ik op verschillende platformen. Geef mij maar allerlei toffe games, coole toys en adembenemende art!

Share This Post On