Dengeki Hobby toont nieuwe RG Nu Gundam afbeeldingen

  • Naam: RX-93 Nu Gundam
  • Lijn: Real Grade (RG)
  • Uitgever: Bandai Spirits
  • Schaal: 1/144
  • Releasedatum: 10 augustus 2019
  • Prijs: 4536 Yen

Dengeki Hobby doet niet aan panel lines…

Het Japanse Dengeki Hobby heeft een aantal nieuwe afbeeldingen van de Real Grade Nu Gundam gepubliceert. Het ziet er namelijk naar uit dat zij inmiddels al een exemplaar op de redactie hebben liggen. Niet vreemd, aangezien zij op het gebied van Gundam modelbouw één van de journalistieke marktleiders in Japan zijn. Wat ons echter meteen opvalt is dat de stickers (zoals gewoonlijk) niet mooi zullen lijken op de donkere onderdelen van de Nu Gundam. Het is dus een goed idee om alvast wat waterslide decals te bestellen. Waarom voegt Bandai Spirits deze eigenlijk niet gewoon standaard toe? Veel bouwers zijn namelijk heus wel bereid om hier nog een 500 Yen extra voor te moeten betalen. Het eindresultaat is namelijk veel mooier. 

Kan de Nu Gundam de knalrode Sazabi verslaan?

De Real Grade Nu Gundam is de tegenhanger van de Real Grade Sazabi die vorig jaar uit werd gebracht. Dit bouwpakket kreeg maar liefst vijf dik verdiende sterren van ons. Het is volgens deze geeks (en vele andere bouwers) namelijk de allerbeste Real Grade modelkit die Bandai Spirits in jaren heeft uitgebracht. Of de Nu Gundam het rode gevaarte van de troon kan stoten is nog maar de vraag. Wij hopen van wel, maar verwachten het niet. Het is en blijft echter wel een iconische mobile suit die zeker in de collectie van een Real Grade-verzamelaar thuis hoort.

Ons exemplaar is gisteren vanuit Japan verstuurd en hopelijk voor de Japanse retail releasedatum van 10 Augustus bij ons binnen. Nou maar hopen dat de Nederlandse douane een beetje mee werkt. Naast het bouwpakket hebben we ook twee setjes van de Figure-rise Effect – Jet Effect accessoires aan de bestelling toegevoegd. In een perfecte wereld horen de zes Fin Funnel drones van Amuro namelijk om de Nu Gundam heen te vliegen. Zodra alles binnen is zullen we het bouwpakket en de accessoires kritisch bekijken en onze bevindingen met jullie delen. Hou Protoculture.online dus goed in de gaten.

Author: Nino

Mijn eerste console was de SEGA Mastersystem II en sindsdien game ik op verschillende platformen. Geef mij maar allerlei toffe games, coole toys en adembenemende art!

Share This Post On